pondělí 31. října 2011

Srdíčkománie





V této sklenici hledám úlovky pro moje srdíčka. Má pro mě velkou cenu! Je po mé babičce a už jako malá holka jsem si s těma knoflíky hrála. Teď, když trpím nedostatkem knoflíku, jsem se po sklenici pátrala. Sestra mi ji dala :) A teď... hrajou si s ní moji děti... Už dokonce při polštářové bitvě byla sestřelena na zem. Sklenice přežila a knoflíky byly vysypány po celé místnosti. Ještě teď je několik zapadlých v květináči :).

Podzim u nás doma




Toto je dekorace z kuchyně moji mámy


Teplo našeho domova



PS: Anketa končí ve čtvrtek 3.11. v podvečer:)

čtvrtek 27. října 2011

Soutěž

No, ona je to spíš anketa. Téma jsem zvolila: 
"Jaký bude letos náš stromeček". Z vašich došlých komentářů vylosuji výherkyni, která dostane ode mne předčasně vánoční dáreček:).


Vysvětlení...
Milé blogerky, moc si vážím vašeho přátelství, vašich návštěv a povzbuzení do další práce. Jste moje druhá rodina. S Vánoci přichází i obdarování našich blízkých. Zvolila jsem tento způsob volby "jedné z mnoha".


Jak je to u vás? Na blogách se téma Vánoc už zjevuje i zaregistrovala jsem i polemiku nad zdobením stromečku. Máte již jasno?


Já...
Každý rok to mám jinak. Zrovna vloni jsem měla období růžové. Nakoupila jsem si nové koule a řetěz- barvy růžové.


I svíčky na adventním věnci jsem měla růžové. Nikdy je nedopálím. A lituju je vyhodit. Tak se množí sbírka ohořelých různobarevných svíček, mám již zelené, modré, červené, oranžové, stříbrné,..


V loni manžel koupil po Vánocích ve slevě umělý stromek. To, aby odpadl náš věčný problém s koupi. No s koupi... Já lituju dát 500 Kč za stromek, navíc jsem ekolog, tak bufetím po výřezech na pasekách a hledám nějakou špičku. Po 2 roky jsme měli stromek z lesní správy. Ten loňský jsme kupovali na poslední chvíli, takže za 150 kč katastrofa.


Jaký bude ten letos, to nevím, asi ten umělý (brrr, fuj, strašná představa), bude přírodně ozdoben( skvělá kombinace s plastovým stromkem), v barvě červené. Svíčky budou bílé. (Ty ještě mezi "špačky "nemám.) Červenobílá kostička na dekoracích.


Ať boudou jakékoliv, těším se na ně...
Přeji vám, milé Blogerky, krásný předvánoční čas!!!



René

Vzpomínka na Vánoce z roku 2007

Škoda, fotka je přesvícená


Ze sušených  jablíček jsem dělala poupátka růží

Věnec na dveře

Za ten stromek se moc stydím. Je to hrozné koště, ale byla by škoda Matýska. Bylo mu 7 měsíců. Ach jo.., to už není pravda.



středa 26. října 2011

Vánoční obrázek

K vánočním srdíčkům, kterých mám několik a hodlám je navěsit na krb a udělat z nich girlandu, přibyl tento obrázek. Je to kombinace papíru a látky (z posledních zbytků:))Takže jsem nešila, jen nalepila, pouze zlaté knoflíčky jsou našity. Rámeček byl přírodní dřevo. Chtěla jsem ho mít červený a hlavně rychle hotový. Použila jsem temperu. Ta mu dala patinu. (Určitě poznáváte vzor z německého časopisu, který jsem uváděla o několik příspěvků dříve.)

úterý 25. října 2011

Kytice z česneku


Manžel nakoupil česnekové palice u jednoho soukromníka. Dala jsem si tu práci a vyvazovala každou paličku na špejli. Je to praktické, mám česnek v kuchyni po ruce a zároveň to dělá i parádu.


Strašidýlko Emilek


Synův domácí úkol

Zadání znělo: s rodiči přes víkend vyhotovit dílko za použití  přírodních materiálů, které nám nabízí podzim. Cestou ze školky jsme nasbírali vše potřebné a tvoření doma vypuklo. Oba nás to moc bavilo...
Šupinky ryby jsou z dýňových semínek
Objevila jsem doma dekorační kamínky, tak to nutně potřebovalo princeznu. Máťa lepil jako o život.


Ježeček je z kmínu.

Kytice od manžela

Zdravím vás, milé blogerky. Nebojte, nevlezlo mi ocenění do hlavy, ani jsem neusnula na vavřínech. Stále něco tvořím vylepšuju. Chci vám poděkovat za přání k svátku. Trocha chlouby...., musela jsem si ji vyfotit, žádná dlouho nebude:)

čtvrtek 13. října 2011

Ocenění

Moje první ocenění! Jak já se raduju! Moje velké poděkování za udělení patří:  
  • Janě- http://pleasenthome.blogspot.com/ 
  • Emilce- http://rexona-domov.blogspot.com/ 


Jsem na blogu nováček, tak netuším, jaká jsou pravidla pro oceňovaného. Postupuju, jak jsem okoukala a ocenění posílám dál, přestože již někdo ocenění stejné obdržel:


Janě- viz dárce
Emilce - viz dárce
Kateřině- http://maison-de-la-suisse.blogspot.com/
Dáje - http://daja-duha.blogspot.com/
Jitce - http://domovsndechemnostalgie.blogspot.com/
Helence - http://helenshomehelensworld.blogspot.com/
Soničce -http://lavickovasona.blogspot.com/
Lence - http://lena-krasahladi.blogspot.com/
Zuzce - http://zcdl.blogspot.com/
Lucii - http://lucieliving.blogspot.com/
Ivetě - http://kivetkablog.blogspot.com/
Marcelince - http://radostztvoreni-marcelinka.blogspot.com/
Ivě - http://jednoduchakrasa.blogspot.com/
Bohdaně - http://sweethome-bohda.blogspot.com/
Amelii - http://auticekjenicek.blogspot.com/  


Jste prostě šikovné holky, které mě inspirují svým krásným tvořením!
Amelko, ty dostáváš ocenění za výchovu Jeníčka. Jsi máma s velkým M! 





Díky, že jste moje kamarádky!
René.



středa 12. října 2011

5. díl šmejdění- manželova pracovna

Tento pokoj vznikl při rekonstrukci z chléva. Ano, zní to děsivě. V pravém rohu byla ohrada, při protější straně- byla koryta. Při rekonstrukci byla původní omítka otlučena, vystříkána savem a přizděna nová příčka (s mezerou kvůli proudění vzduchu). Pokoj s původním klenbovým stropem má vzláštní kouzlo.


Místo okna (na kterém je Anturie) byli původně dveře ven z chléva. Tudy se vyvážel hnůj na hnojník. Ten byl hned vedle, ve dvoře. Dveře do chodby máme vlevo od knihovny. Tímto vzpomínáním jsem dostala nápad vložit některé fotky stavu před rekonstrukcí. Zkusím to...

čtvrtek 6. října 2011

Vánoční inspirace

Zdravím vás, milé Blogerky! Je vidět, že nezahálíte a tvoříte. Nastává nám ten pravý studený podzim. Přeji vám příjemné tvoření v teple u kamen, s teplým čajčkem a třeba nad myšlenkou, jak letos ozdobit svůj domov o adventu. Ať se daří! René  
Srdíčko jsem zakoupila v KIKA za 28 Kč jako vzor pro moji další práci.

Moje první dílka

Inspirace z časopisu





Jak to roste u mě doma

Koš, o kterém jsem psala někdy v srpnu, se mi pěkně rozrůstá. 

Rozmarýnu jsem už nastěhovala domů na kuchyňské okénko




neděle 2. října 2011

Z mého archivu vyšívek

Polštářek jsem vyšívala ještě za svobodna. V době, kdy jsem milovala němčinu. Nápis (hodně) volně překládám" domov má cenu zlata"

Suchorouš

Tak tomu říkám já. Bude to nějaký netřesk, nebo nevím jak se ta kytka jmenuje. Dostala jsem ji od mámy. Viděla jsem s ní osázené porcelánové nádoby ( polévkové mísy) a vypadalo to moc hezky. Já jsem měla po ruce tento bylinkový hrnek. Bylinky v něm moc nejdou, moc to vysychá. Téhle kytce by to mohlo vyhovovat. Roste po kameních, na suchu.

sobota 1. října 2011

Super úlovek!

Deku jsem zakoupila v hrabáku za 20 Kč! Ještě mám několik vánočních úlovků. Ty si vyžadují menší opravy a pak se pochlubím:)

Z návštěvy naší mateřské školky






Trochu moudra nakonec

Děkuji vám za návštěvu u mě doma

a milé komentáře, posílám vám slunečnice


Ubrus jsem vyšívala kdysi dávno, teď jsem ho po letech vytáhla ven. Myslím, že u mě doma ještě nebyl vůbec na světle. Naposledy v mým bývalým děcáku. ...No, to je hrůza! Blogy Vás, ostatních, šikovných, mě naučily si vážit mých starých zhotovených pokladů. Asi proto, že v mém okolí není, kdo by to ocenil. Proto ten archiv:( 

Slunečnice na třetí (namalované, živé, vyšité)