úterý 29. listopadu 2011

Pečený čaj


Recept jsem našla v letáku Globusu. Poměr jsem si upravila podle potřeby, ale stojí za to. Sebrala jsem ze zahrady všechna jablka (od kosů na klovaná). Rum jsem doma neměla žádný, dala jsem jen rumovou tresť. Dětem šmakuje, tak ani nelituju. Kamarádka dělá pečený čaj stejným způsobem, ale z různých druhů ovoce. V létě si poctivě vše zamrazí a na podzim dělá pečené čaje různodruhové. Pro jistotu nechá sklenice přejít varem, aby víčka chytla.

pondělí 28. listopadu 2011

Adventní dekorace

Adventní svícen dělám už několik roků. Po zkušenostech, že mi věnec do Vánoc ani nevydrží, opadá jehličí a kouká roští. Vezmu si prkenko s kůrou. Takové , co se prodává v balíků z pily jako palivo. Natluču tam závichy na svíčku (vespod ohnu) a různě olepuju pistolí. Nyní jsem použila jedlovou větvičku (neopadá). Jindy nechávám koukat více kůru a stačí pár lístečku břečťanu.

Letos poprvé jsem pověsila věnec místo na dveře na branku. 

Úlovek ze sekáče. Cena 20 Kč! Je 3D, ze šusťáku.

  Úlovek ze sekáče. Cena 20 Kč! Polštářek je z manšestru.

Svícen za 5 min. hotov.


Tilda. Suvenýr z vánočních trhů. Paní byla překvapená, že znám, co je vánoční skřítek, co HajáneK a Andělka. K nám na ves to asi ještě nedorazilo. Já je mám vysněné z blogů. Jak jinak...

Perníčkování

Při této fotce se mi vybaví báječná vůně perníčkového koření. Zaděláváme těsto.






Jednoduché ozdoby.


Toto je dárek, byl mi inspirací pro moje tvoření.





čtvrtek 17. listopadu 2011

Večer světýlek

Mám štěstí, že syn (narozdíl od manžela) sdílí se mnou radost ze zapálených svíček. Slíbila jsem mu, že si uděláme "večer světýlek". Byl nadšený! Já také. Vůbec nám nevadilo, že nevidíme při večeři do talíře. Zlomek atmosféry vám zasílám na fotu.



  Hrad z kostek cukru, Máťovo dílo. Efekt dokonalý!



Příprava na advent, prostřeno s andílky. Prostírání mám zakoupené v Tchibu. Je oboustrannné. Na Vánoce celo červené, během roku námořnické.

Takhle si suším pomeranče. Jsou zavěšeny vánočními háčky na větrací mřížce od krbových kamen.

úterý 15. listopadu 2011

Vánoční truhlíky


Přikládám fotky jen dvě, jako takový vzorek . Materiál na ozdobu všech oken jsem vesměs používala stejný, takže výtvory jsou si podobné.

neděle 13. listopadu 2011

Vločkování

Tak jsem si nazvala steh, kterým vyšívám sněhové vločky. Pro zkušené vyšívačky to nebude asi žádná novinka. Pro mě byla. Přikládám návod pro začátečnice.




čtvrtek 3. listopadu 2011

Losování

Dobrý večer, milé Blogerky, chci vám všem moc poděkovat za účast v mé anketě. 









Matýsek z 9 zúčastněných dam vylosoval Pavlínu z blogu http://lekorka9.blogspot.com/.
Moc ti, Pavli, gratuluji k výhře!!!

PS: Pavli, písni mě, prosím, tvoji adresu, děkuji. RENÉ